Butoaie stejar vinSolutii de maturare
Caracteristici
CARAMELIZAREA
Prin utilizarea metodelor de caramelizare diferite, Tonnellerie Quintessence a reuşit să personalizeze profilele aromatice ale fiecărui tip de barrique pentru armonizarea vinului. Se folosesc senzori performanţi de căldură pentru a monitoriza timpul şi temperatura de prăjire, asigurând respectarea strictă a metodelor definite.
CARAMELIZARE CHATEAU
O caramelizare atent monitorizată, alimentată printr-o creştere treptată de foc intens pentru o perioadă scurtă de timp.
CARAMELIZARE BOURGUIGNONNE
O caramelizare profundă, alimentată cu foc mediu pe o perioadă de timp prelungită.
CARAMELIZARE TRADITIONELLE
O caramelizare moderată, ce începe cu foc mare în timpul arcuirii doagelor, a cărei intensitate se diminuează spre sfârşitul prăjirii.
CARAMELIZARE TRADITIONELLE LONGUE
O caramelizare fină de lungă durată, cu o temperatură constantă până la final.
DIFERENŢA ESENŢIALĂ
Cu ce se deosebeşte un barrique Tonnellerie Quintessence de toate celelalte?
Răspunsuri:
- se reflectă în ochii cumpărătorului de lemn nobil de stejar, care caută arborele perfect
- este în mâinile dogarului care transformă stejarul în barrique, în mod fidel tradiţiei predecesorilor săi
- este în viţa de vie, cu ajutorul căreia, în barrique, esenţa viziunii sale prinde viaţă
- răspunsul este vinul, întotdeauna vinul...
BARRIQUE DIN STEJAR AMERICAN
- Capacitate - 225 litri
- Lemn - Stejar american
- Mod de prajire - Traditional mediu
- Maturare - 24 de luni
- Capete - Caramelizate
- Grosimea doagei - 22 mm
- Diametru - mic: 560 mm; mare: 690 mm; vrana: 500 mm
- Inaltime - 95 mm
- Cercuri - 6, galvanizate
BORDEAUX CHÂTEAU TRADITION
- Lemn – cu granulaţie fină franceză, Est European sau stejar american
- Modul de prăjire – Chateau, Bourguignonne, Traditionelle sau Traditionelle Longue
- Capete – caramelizate
- Capacitate – 225 litri
- Grosime lemn – 22 mm
- Înălţime – 95 cm
- Inele – 8 zincate
- La cerere – nivel de caramelizare, capete necaramelizate, granulaţie extra fină, timpul de uscare a lemnului, numărul şi culoarea inelelor zincate, marcare brand cu laser.
BORDEAUX EXPORT & BORDEAUX EXPORT ALLEGE
- Lemn – cu granulaţie fină franceză, Est European sau stejar american
- Modul de prăjire – Chateau, Bourguignonne, Traditionelle sau Traditionelle Longue
- Capete – caramelizate
- Capacitate – 225 litri
- Grosime lemn – 27 mm sau 22 mm
- Înălţime – 95 cm
- La cerere – nivel de caramelizare, capete necaramelizate, granulaţie extra fină, timpul de uscare a lemnului, doage înguste, marcare brand cu laser.
BURGUNDY EXPORT
- Lemn – cu granulaţie fină franceză, Est European sau stejar american
- Modul de prăjire – Chateau, Bourguignonne, Traditionelle sau Traditionelle Longue
- Capete – caramelizate
- Capacitate – 228 litri
- Grosime lemn – 27 mm
- Înălţime – 88 cm
- La cerere – nivel de caramelizare, capete necaramelizate, granulaţie extra fină, timpul de uscare a lemnului, marcare brand cu laser.
BURGUNDY 300L
- Lemn – cu granulaţie fină franceză sau stejar american
- Modul de prăjire – Chateau, Bourguignonne, Traditionelle sau Traditionelle Longue
- Capete – caramelizate
- Capacitate – 300 litri
- Grosime lemn – 27 mm
- Înălţime – 102 cm
- La cerere – nivel de caramelizare, capete necaramelizate, timpul de uscare a lemnului, marcare brand cu laser.