Caracteristici

CARAMELIZAREA

Prin utilizarea metodelor de caramelizare diferite, Tonnellerie Quintessence a reuşit să personalizeze profilele aromatice ale fiecărui tip de barrique pentru armonizarea vinului. Se folosesc senzori performanţi de căldură pentru a monitoriza timpul şi temperatura de prăjire, asigurând respectarea strictă a metodelor definite.

CARAMELIZARE CHATEAU

O caramelizare atent monitorizată, alimentată printr-o creştere treptată de foc intens pentru o perioadă scurtă de timp.

CARAMELIZARE BOURGUIGNONNE

O caramelizare profundă, alimentată cu foc mediu pe o perioadă de timp prelungită.

CARAMELIZARE TRADITIONELLE

O caramelizare moderată, ce începe cu foc mare în timpul arcuirii doagelor, a cărei intensitate se diminuează spre sfârşitul prăjirii.

CARAMELIZARE TRADITIONELLE LONGUE

O caramelizare fină de lungă durată, cu o temperatură constantă până la final.

 

DIFERENŢA ESENŢIALĂ

Cu ce se deosebeşte un barrique Tonnellerie Quintessence de toate celelalte?

Răspunsuri:

  1. se reflectă în ochii cumpărătorului de lemn nobil de stejar, care caută arborele perfect
  2. este în mâinile dogarului care transformă stejarul în barrique, în mod fidel tradiţiei predecesorilor săi
  3. este în viţa de vie, cu ajutorul căreia, în barrique, esenţa viziunii sale prinde viaţă
  4. răspunsul este vinul, întotdeauna vinul...

 

BARRIQUE DIN STEJAR AMERICAN

  • Capacitate - 225 litri
  • Lemn - Stejar american
  • Mod de prajire - Traditional mediu
  • Maturare - 24 de luni
  • Capete - Caramelizate
  • Grosimea doagei - 22 mm
  • Diametru - mic: 560 mm; mare: 690 mm; vrana: 500 mm
  • Inaltime - 95 mm
  • Cercuri - 6, galvanizate

BORDEAUX CHÂTEAU TRADITION

Bordeaux Chateau tradition

  • Lemn – cu granulaţie fină franceză, Est European sau stejar american
  • Modul de prăjire – Chateau, Bourguignonne, Traditionelle sau Traditionelle Longue
  • Capete – caramelizate
  • Capacitate – 225 litri
  • Grosime lemn – 22 mm
  • Înălţime – 95 cm
  • Inele – 8 zincate
  • La cerere – nivel de caramelizare, capete necaramelizate, granulaţie extra fină, timpul de uscare a lemnului, numărul şi culoarea inelelor zincate, marcare brand cu laser.

BORDEAUX EXPORT & BORDEAUX EXPORT ALLEGE

Bordeaux Export

  • Lemn – cu granulaţie fină franceză, Est European sau stejar american
  • Modul de prăjire – Chateau, Bourguignonne, Traditionelle sau Traditionelle Longue
  • Capete – caramelizate
  • Capacitate – 225 litri
  • Grosime lemn – 27 mm sau 22 mm
  • Înălţime – 95 cm
  • La cerere – nivel de caramelizare, capete necaramelizate, granulaţie extra fină, timpul de uscare a lemnului, doage înguste, marcare brand cu laser.

BURGUNDY EXPORT

Burgundy Export

  • Lemn – cu granulaţie fină franceză, Est European sau stejar american
  • Modul de prăjire – Chateau, Bourguignonne, Traditionelle sau Traditionelle Longue
  • Capete – caramelizate
  • Capacitate – 228 litri
  • Grosime lemn – 27 mm
  • Înălţime – 88 cm
  • La cerere – nivel de caramelizare, capete necaramelizate, granulaţie extra fină, timpul de uscare a lemnului, marcare brand cu laser.

BURGUNDY 300L

  • Lemn – cu granulaţie fină franceză sau stejar american
  • Modul de prăjire – Chateau, Bourguignonne, Traditionelle sau Traditionelle Longue
  • Capete – caramelizate
  • Capacitate – 300 litri
  • Grosime lemn – 27 mm
  • Înălţime – 102 cm
  • La cerere – nivel de caramelizare, capete necaramelizate, timpul de uscare a lemnului, marcare brand cu laser.
 
  • Butoaie stejar vin