Echipament flotatieSisteme de filtrare
Caracteristici
Descriere flotatie:
Cuvântul flotatie vine din limba englezã si înseamnã a inota, a pluti, a se ridica la suprafatã.
Intelesul mai apropiat este: particolele solide provenite din strugure plutesc în must ridicându-se spre suprafatã, astfel se poate obtine o separare netã a sedimentului de lichidul limpede.
Procedeul de limpezire este bazat pe introducerea unor bule mici de gaz înlichid, acestea se ataseazã de pãrtile solide în suspensie din must si le ridicã spre suprafatã.
Particolele solide rãmân acolo sus, formând un strat solid.
Acest strat poate fi înlãturat continuu de pe suprafatã sau lichidul limpede poate fi extras prin absorbirea lui la partea inferioarã prin conducta de golire totalã al recipientului. Limpezirea prin flotatie a fost mult timp un procedeu uzual pentru tratare aapelor reziduale.
In ultimii ani s-a utilizat mai intens în deburbarea preliminarã a mustului.
Astãzi poate fi utilizat ca un proces confirmat pentru îmbunãtãtirea calitãtii vinului.
Avantaje flotatie:
- investiții reduse
- costurile de întreținere mai puține sau deloc
- un mecanism simplu și, prin urmare, mai puțin susceptibil de eșec
- prelucrare rapidă a vinului
- un grad foarte ridicat de clarificare
- reducerea de fenol
- clarificarea mustului de vin alb şi roșii
Capacitate l/h | Tip | Cod Art. |
---|---|---|
Aprox. 3.000 | B 50 | 35363 |
pana la 10.000 Se monteaza pe o pompa cu surub excentric |
B 55 | 35364 |
aprox. 8.000 | B80 | 39637 |
aprox. 10.000 | Gr.1 | 21178 |
aprox. 30.000 | Gr.2 | 18887 |